Ποιοί είμαστε και ιστορική αναδρομή.

Η εταιρεία Georion ΕΠΕ, δραστηριοποιείται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες που είναι συμβατά με τις εκάστοτε απαιτήσεις των επιχειρηματικών πελατών της, των καταναλωτών και της νομοθεσίας.

Η εταιρεία με τη σημερινή της μορφή δημιουργήθηκε το 2005 από τους ιδρυτές της Geoplant ΑΕΕΓΕ. Μέχρι τότε η Georion αποτελούσε εταιρικό τμήμα του Ομίλου Geoplant και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Split των δύο εταιρειών, επιτυγχάνοντας έτσι την βέλτιστη διαχείρισή τους. 

Πρόκειται για αμιγώς Ελληνική εταιρεία που υπό την αρχική αδιαίρετη μορφή της ιδρύθηκε το 1988 και η πρώτη της δραστηριότητα ήταν η παροχή τεχνικών συμβουλών προς τους γεωργούς της περιοχής. Στην συνέχεια το 1989 εισήλθε στην εμπορία των αγροεφοδίων και τον ίδιο χρόνο δημιούργησε το πρώτο της μικρό φυτώριο και πρώτο στην Ελλάδα για την παραγωγή εμβολιασμένων φυτών καρπουζιού.

Το 1996 δημιούργησε την πρώτη της ιδιόκτητη εγκατάσταση σε οικόπεδο 17,000 τ.μ κατασκευάζοντας τα γραφεία, τους αποθηκευτικούς χώρους και ένα πρώτο τμήμα από το νέο σύγχρονο φυτώριό της .

Σήμερα το φυτώριο έχει έκταση 8.000 τ.μ με εξοπλισμό ανάλογο των καλύτερων φυτωρίων στο είδος του (μηχανές σποράς, θάλαμοι προβλάστησης, συστήματα άρδευσης, λίπανσης, έλεγχος συνθηκών περιβάλλοντος από υπολογιστή κλπ).

Πολλαπλασιαστικό Υλικό

Κύρια δραστηριότητα της εταιρείας αποτελεί η παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού και κυρίως εμβολιασμένων κηπευτικών όπου μέσα από ένα εξελιγμένο σύστημα Ιχνηλασιμότητας και Logistics πραγματοποιείται διανομή του σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο Εξωτερικό. 

Τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D)

Δίδοντας έμφαση στην καινοτομία, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Georion (RnD) αναζητάς διαρκώς νέο πολλαπλασιαστικό υλικό, όπου εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό ασχολείται αποκλειστικά με το Γεωργικό Πειραματισμό στοχεύοντας σε προϊόντα με ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά, που τελικά θα καθορίσουν το μέλλον των καλλιεργειών στην περιοχή μας και θα θέσουν νέες σταθερές στην αντιλαμβανόμενη ποιότητα. Παράλληλα το τμήμα RnD έχει αναλάβει να εξελίξει τις υπάρχουσες καλλιεργητικές τεχνικές και κάνοντας παράλληλη χρήση των πειραματικών αγρών αξιολογεί την απόδοση των γεωργικών επενδύσεων, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην βελτιστοποίηση του R.O.I (Return on Investment).

Τμήμα Γεωτεχνικής Υποστήριξης

Παράλληλα, το Τμήμα Γεωτεχνικής Υποστήριξης της εταιρείας, κατευθύνει τους παραγωγούς ώστε να αντιμετωπίζουν τα παραδοσιακά γεωτεχνικά προβλήματα όπως πχ της φυτοπροστασίας και θρέψης των καλλιεργειών τους, βελτιώνοντας έτσι την ποιοτική παραγωγή, σεβόμενοι πάντα το ευαίσθητο αγροπεριβαλλοντικό προφίλ της ευρύτερης περιοχής. Κύριος άξονας του Τμήματος Γεωτεχνικής Υποστήριξης, αποτελεί η ανάπτυξη ασφαλών προϊόντων για τους πελάτες μας, ακολουθώντας πάντα τις αυστηρότερες προδιαγραφές του εξωτερικού, καθώς και τα σύγχρονα συστήματα διαχείρισης ποιότητας του πρωτογενούς τομέα (GlobalGAP IFA, BIO, AGRO2, Q-S κλπ).

Η εταιρεία Π. Λαϊνάς & ΣΙΑ ΕΠΕ (Georion) δεσμεύεται από τους:

  1. Λαϊνά Παναγιώτη, Γεωπόνο, Διαχειριστή
  2. Παπανικολόπουλο Θεοφάνη, Γεωπόνο, Διαχειριστή
  3. Διασάκο Ιωάννη, Γεωπόνο, Διαχειριστή